Træning og fitnessTræningsudstyr

Battle rope

0

Et battle rope er et multifunktionelt træningsredskab, der kan bruges til en lang række forskellige øvelser. Det er et basalt redskab, der giver dig mulighed for en funktion og alsidig helkropstræning, hvis blot du udfører de rette øvelser med rebet.

Battle ropes er blevet populære

Battle ropes er ikke et nyt redskab. Derimod er det et træningsredskab, der har været på markedet i mange år. Derfor er der også mange, der har kendskab til battle ropes, uden egentlig at kende til de mange fordele ved at integrere et battle rope i sin træning.

I løbet af de seneste år er det blevet mere og mere populært at gøre brug af et battle rope i forbindelse med funktionel træning. Det er et meget simpelt redskab, man kan bruge til en lang række øvelser, hvorfor man effektivt kan træne hele kroppen med det.

Rigtig mange kender battles ropes fra crossfit, hvor de bliver brugt til et hav af øvelser. Man kan dog også sagtens finde dem i de almindelige træningscentre. Derudover er det også et redskab, der er nemt at bruge derhjemme – især hvis du har en have med god plads.

Årsagen til, at de er blevet populære er, at man kan bruge dem til et hav af formål. Det er nemlig muligt at bruge dem til både konditions- og styrketræning. Det er selvfølgelig også derfor, at man ofte ser dem blive brugt i forbindelse med træningsformen crossfit.

Mulighed for uendelig variation

Som der også er givet udtryk for herover, så kan du faktisk træne hele din krop på effektiv vis, hvis du ved, hvordan man bruger et battle rope rigtigt. Dog er det også vigtigt at pointere, at de kan fås i mange længder, tykkelser og designs, hvilket også kan have indflydelse på udbyttet af træningen.

Hvordan man foretrækker at gøre brug af et sådant reb, er helt op til én selv. Det er nemlig meget individuelt, hvad man har som mål for sin træning. Det betyder dog også, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge det rette battle rope, der passer til dit formål.

Der er mange, der vælger at gøre brug af rebet til at klatre i. Det er der flere af dem, der er rigtig gode til. Skal man bruge et reb til at klatre i, er det vigtigt, at man vælger et reb, der har en god tykkelse. Heldigvis er der mange af sådanne reb at finde på markedet.

Andre vælger at købe to reb, så de kan fæstne dem til en væg, et træ e.l., så de kan svinge dem begge på samme tid. Det er nemlig en meget intens form for træning, der bestemt vil få din puls op. Samtidig fungerer det også glimrende som styrketræning.

Træn hele kroppen

Der findes ikke mange redskaber, der både er basale og tilbyder, at du kan træne og styrke hele din krop. Et af de få redskaber, der kan bryste sig af dette, er et battle rope. Det sikrer nemlig, at du kan få en funktionel helkropstræning, hvis blot du udfører de rette øvelser.

Ikke nok med det, så er det også en billig løsning, da det ikke koster det store at købe hverken et eller to af sådanne reb. Det betyder, at du kan købe dig til et effektivt redskab, der kan give dig store resultater for få penge – uanset hvad dit mål er.

Ydermere indbyder det til en simpel træning, hvor du kan give din krop et intenst træningspas, uden at skulle sætte synderligt meget i stand. I stedet for at købe flere forskellige redskaber, er der derfor mange, der ender med at købe et par battle ropes.

Vigtigt at bruge det rigtigt

Hvis du sørger for at bruge dit battle rope på den rette måde, er det faktisk muligt for dig at engagere hele kroppens naturlige biomekaniske bevægelsesmønstre. Hvad det vil sige er, at du har rig mulighed for at bruge dit battle rope til at opbygge din funktionelle styrke.

Ydermere er du sikker på, at du med et battle rope vil kunne udfordre din core-muskulatur, samtidig med, at du kan træne din koordination. Med et battle rope og den rette teknik, vil du opnå en afrundet træning, hvor du endda selv har mulighed for at justere intensiteten.

Du har derfor mulighed for at træne med alt fra let til moderat intensitet. For at opnå det bedst mulige resultat, rådes du dog til at veksle mellem høj og lav intensitet. Det betyder nemlig, at du udfordrer din krops udholdenhed og gør det muligt at træne i længere tid.

Hvis du gerne vil købe et træningsredskab, du kan bruge derhjemme, uden at du skal investere en stor sum penge, er et battle rope et rigtig godt bud. Her får du nemlig et redskab, der gør det muligt at træne hele kroppen på både simpel og effektiv vis.

Sådan vælger du det rette battle rope

Er du nået til den konklusion, at et battle rope vil være et godt køb for dig, skal du naturligvis fokusere på at finde det rette. Det er nemlig ikke dem alle, der rent faktisk passer til, hvad du har i sinde at bruge det til. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu.

Har du ikke den store erfaring med valg af battle ropes, er det dog lettere sagt end gjort. Det er især gældende, da det ikke er sikkert, at du ved, hvilke aspekter, der særligt er vigtige at være opmærksom på. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på herunder.

Længde

Hvis du har besluttet, at du vil købe et battle rope, er der flere ting, du skal have fokus på. De mange battle ropes adskiller sig nemlig fra hinanden på flere punkter. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man egentlig leder efter. Her skal man bl.a. have fokus på længden.

Det er nemlig muligt at få battle ropes i en lang række længder. Du kan f.eks. finde kortere varianter, der har en længde på fire meter. Du kan dog også finde varianter, der har en længde på hele 12 meter. Det er naturligvis en stor forskel.

Længden har stor indflydelse på, hvor fysisk krævende det er at bruge det respektive reb. Netop derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Du skal nemlig sikre dig, at længden passer til både dit formål, men også til din nuværende styrke og form.

Heldigvis er det muligt at finde frem til battle ropes i et væld af længder. Det sikrer, at du ikke skal være bekymret for, om du kan finde en længde, der passer til, hvad du skal bruge dit reb til. Det samme er gældende i forhold til dit nuværende styrkeniveau.

Tykkelse

Tykkelsen er også et aspekt, der skal være i fokus, hvis du skal købe et battle rope. I denne forbindelse er der flere ting, der skal være i fokus. Det vigtigste er at sikre, at det har en tykkelse, der egner sig til det formål, du skal bruge det pågældende reb til.

Hvis du skal bruge dit reb til at klatre, er det vigtigt, at det har en god tykkelse. Det gør det nemlig betydeligt lettere at bruge det til dette formål. Skal du bruge det til crossfit eller styrketræning, er det ikke sikkert, at det skal være et nær så tykt reb.

Det vidner om, at det er vigtigt, at man ved, hvad man skal bruge dit battle rope til, inden man kan vælge. Skal du bruge det til at klatre, er det nemlig et helt andet reb, du skal have fat i, end hvis du har i sinde at bruge det til en form for styrketræning.

Generelt har de forskellige battle ropes dog en relativt stor tykkelse. Derfor vil du ikke opleve, at du støder på reb, der er deciderede tynde. I de fleste tilfælde vil du opleve, at de har en tykkelse, der varierer mellem 38 mm og 50 mm, mens nogle dog er enten tykkere eller tyndere.

Vægt

Vægten er selvsagt også et aspekt, du er nødt til at have fokus på, når du skal købe et battle rope. Hvis du skal bruge det til at klatre, er vægten ikke afgørende. Her handler det primært om at sikre, at det kan holde til at blive brugt til klatring.

Er der derimod tale om et battle rope, der skal bruges til crossfit, styrketræning eller lignende, er vægten et afgørende aspekt. Du skal nemlig sikre, at du får købt et reb, der har en vægt, der passer til både din styrke og form.

Når du skal vælge mellem de forskellige battleropes, er det derfor vigtigt at have vægten med i dine overvejelser. Heldigvis er det muligt at finde reb i mange forskellige vægtklasser. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde frem til en vægt, der passer til dig og det formål, du skal bruge det til.

Når du skal vurdere, hvilken vægt, der er den rette for dig, er det vigtigt at sikre, at den passer til din styrke. Samtidig er det dog også vigtigt at sikre, at den har en vægt, der gør, at du faktisk bliver udfordret, når du har det i brug.

Kvalitet

Desværre er det ikke alle battle ropes, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Derfor er kvaliteten også et aspekt, der skal være med i dine overvejelser. For at sikre, at du finder et reb i høj kvalitet, bør du naturligvis holde dig fra de billigste reb på markedet.

Som det også er gældende i forhold til mange andre træningsredskaber, er der nemlig en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet, når der er tale om de såkaldte battle ropes. Vælger du blandt de billigste modeller, skal du derfor ikke forvente en høj kvalitet.

I og med, at det er et reb, der vil blive udsat for lidt af hvert, er det ikke værd at gå på kompromis med kvaliteten af dit battle rope. Af samme grund kan det bedre betale sig at vælge blandt de dyrere reb, hvis du vil være på den sikre side.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal vælge det dyreste battle rope, du kan finde. Ofte bliver de nemlig også dyrere, hvis du vælger et langt eller tungt reb, og det er ikke alle, der har brug for dette.

4.7/5 - (4 votes)

Chin Up Bar

Næste artikel

Du kan måske også lide