batteri plæneklipper
BoligHavemaskiner

Batteri plæneklipper

0

Hvis du skal købe en ny plæneklipper, har du mange muligheder. Derfor kan det være svært at købe den rette plæneklipper, set i forhold til dine behov og kriterier. Det er naturligvis vigtigt at vælge med omhu, eftersom du skal garantere, at du ender med at erhverve dig en ideel plæneklipper.

Leder du efter en plæneklipper med batteri, også kaldet et akku-plæneklipper, er du havnet på den rette side. Herunder præsenteres du nemlig for en række af markedets bedste batteridrevne plæneklippere. Derfor er der selvfølgelig også en eller flere af de modeller, der er at finde herunder, der stemmer overens med dine kriterier.

Fordele ved en batteri plæneklipper

Der er mange fordele ved at købe en plæneklipper, der drives af et batteri. Derfor er der også god grund til at overveje at gøre det. Er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg, belyses en række af de mest markante fordele herunder.

Med afsæt i disse kan du naturligvis bedre vurdere, hvorvidt det rette valg er en batteridrevet plæneklipper eller ej. I mange tilfælde er det dog en rigtig fornuftig beslutning at investere i en sådan plæneklipper.

Ingen irriterende ledninger

En af de klare fordele ved at købe en plæneklipper, der kører på batteri er, at du slipper for at have en træls ledning efter plæneklipperen. Har du en lille græsplæne, er det sjældent er problem at bruge en plæneklipper med ledning. Den behøver dog ikke at være synderligt stor, før skiftet til batteri giver god mening.

Har du en lidt større græsplæne, vil du sandsynligvis sætte pris på at undvære ledningen. I så fald er det blot en batteridrevet model, du skal gå på jagt efter. Du slipper også får en ledning ved at vælge en benzindrevet model, men her skal du til gengæld acceptere, at den larmer en del mere.

Stor bevægelsesfrihed

I og med, at du ikke er afhængig af en ledning som drivkraft til din plæneklipper, er du også garanteret, at du får en højere bevægelsesfrihed. Det er selvfølgelig også en klar fordel ved at vælge en sådan plæneklipper. Det er især gældende, hvis du har en græsplæne, hvor du skal navigere gennem små stier mv.

Det er også værd at pointere, at du undgår unødig forurening, hvis du vælger at bruge en plæneklipper, der er forsynet med et batteri. Der er mange modeller, der ikke er forsynet med ledning, som i stedet er drevet af en benzinmotor. Den er ganske vist effektiv, men den er bestemt ikke miljøvenlig.

Lavt støjniveau

Man bliver hurtigt træt af støjen fra en benzindrevet plæneklipper. Er det også noget du kan genkende, er det oplagt at udskifte din benzindrevne model med en model, der i stedet er drevet af et batteri. Du får stadig en ledningsfri maskine med høj bevægelsesfrihed – du slipper blot for den store mængde støj.

Til trods for, at du ofte skal betale en kende ekstra for en batteridreven model, hvis du vel at mærke stiller et krav om, at den skal være kraftfuld, er det alle pengene værd. Blot det, at du ikke skal lytte til en støjende og forurenende benzinmotor, bør være årsag nok til at træffe denne købsbeslutning.

Overvej en batteri plæneklipper med bioklip

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, hvis du skal købe en ny plæneklipper. Du skal bl.a. gøre op med dig selv, om du vil købe en plæneklipper med eller uden bioklip. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvad du mener er den bedste løsning for dit vedkommende.

Fordelene ved, at du vælger en batteri plæneklipper med bioklip er, at den klarer en større del af dit arbejde. Derfor er du garanteret, at du ikke kommer til at spilde unødig tid og energi i forbindelse med græsslåningen. Med en maskine med bioklip skal du nemlig ikke bruge tid på at samle græs sammen, når du har slået det.

Her kan du glæde dig over, at din plæneklipper sparer dig for dette. Hvis du vælger at købe en plæneklipper med bioklip, så følger der derfor flere fordele med. Det er bl.a. noget, der gør sig gældende for de følgende:

  • Slå græs på kortere tid
  • Få en grønnere plæne
  • Slip for at samle græs

Undgå to arbejdsprocesser

I stedet for at skulle gennemføre to arbejdsprocesser (græsslåning og græsindsamling) kan du nøjes med den ene af dem, hvis du har en batteriplæneklipper med bioklip. Har du det, så kan du nemlig nøjes med blot at slå græsset, da det ikke skal samles sammen bagefter.

Hvis den græsslåmaskine er forsynet med bioklip, betydet det, at de græsstrå, der smides tilbage på plænen, er så fintsnittede, at de falder ned til bunden af græsplænen. Det medfører faktisk, at de gøder og gør din plæne grønnere, flottere og sundere.

Ikke nok med, at det er sundere for din plæne, så er det også markant lettere for dig. Som følge af dette, kan du forvente at skulle bruge kortere tid på at vedligeholde din græsplæne, samtidig med, at din plæne oftest får et pænere resultat.

Overvej at tilkøbe et ekstra batteri

Hvis du beslutter dig for at investere i en batteridrevet plæneklipper, er det en god idé at tilkøbe et eller to ekstra batterier. Vælger du en sådan model, er der ganske vist ikke en ledning at tage hensyn til, men der er til gengæld et batteri, der kan løbe tørt – også midt under græsslåningen.

Hvis du gerne vil undgå at stå med en halvfærdig plæne, fordi du løb tør for strøm midt i det hele, er det værd at investere i et eller to ekstra batterier til din plæneklipper. De er sjældent synderligt dyre, man de kan spare dig for en del besvær i forbindelse med græsslåningen.

Har du flere batterier til rådighed, undgår du at skulle lade dit primære batteri op, før du kan fortsætte med at klippe græsplænen. Dette er naturligvis særligt en fordel for dig, der skal bruge plæneklipperen til en større plæne. Her vil der nemlig være større sandsynlighed for at løbe tør for strøm.

4/5 - (3 votes)

Vertikalskærer. Se de mest solgte modeller her

Tidligere artikel

Beurer BF 700

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig