balancepude
Træning og fitnessTræningsudstyr

Balancepude

0

En balancepude er det perfekte redskab til at træne din finmotorik og styrke din overordnede balance. Af denne grund er det et redskab, der kan være til stor gavn for mange, hvilket blot understreges af, at det er nemt at anvende og finde plads til derhjemme.

Hvad er en balancepude?

En balancepude er en pude, man kan pumpe luft i, eller som man kan lukke tæt med luft. Uanset om man vælger en pude, der fungerer på den ene eller anden måde, bruges den til at træne og forbedre din balance.

Der findes flere forskellige former for balancepuder, der adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Blandt andet findes der både firkantede og runde puder. Fælles for dem alle er dog, at de har både en glat side og en nubret side.

Inden man tager sin balancepude i brug, skal man naturligvis pumpe den op først. Når man har fyldt den med luft, skal man stille sig på den, hvorefter luften vil skabe bevægelse i kroppen. Det er netop det, der muliggør, at man kan træne sin balance.

Hvad kan man bruge en balancepude til?

Man kan bruge en balancepude til flere forskellige ting. Uanset hvad og hvordan man vælger at bruge den, er det dog stort set altid med det formål at træne balance og koordination. Det er nemlig med et særligt fokus på dette, at den er blevet udviklet.

Det er muligt at bruge den i forbindelse med både genoptræning og daglig træning, der har til formål f.eks. at forebygge rygsmerter. Det er noget, som mange kan få gavn af, men desværre er det ikke alle, der ved, at en balancepude kan forebygge smerter i ryggen.

Når det er sagt, så skal der dog ikke være nogen tvivl om, at de fleste gør brug af en balancepude, fordi de har et ønske om at styrke deres balance. Det kan være i forbindelse med genoptræning, men også blot som følge af, at man mener, at man har behov for det.

Når man pumper sin balancepude op, kan man også selv afgøre, hvor meget luft, der skal være i den. Det er en fordel, at man kan dette, da det betyder, at man kan justere mængden af luft i puden, så den passer til dit niveau, din balance og hvad du vil træne.

Hvis man eksempelvis skal træne for at forebygge diverse fysiske skavanker, kan man tilpasse mængden af luft i puden til dette. Det samme gør sig gældende, hvis du skal genoptræne efter en knæskade e.l., og det er selvfølgelig en fordel.

Hvorfor skal man bruge en balancepude?

Balancepuden fører flere fordele med sig, da det er et redskab, der er i stand til at aktivere musklerne i kroppen. Derudover styrker den både core og ryg. Samtidig er det et redskab, der er med til at give en forbedret balance og koordinationsevne, hvilket er vigtigt.

Hvis man generelt har en dårlig kropsholdning og døjer med en del smerter, så kan det være til stor gang at gøre brug af en balancepude. Den er nemlig med til at forbedre din kropsholdning, hvilket vil medføre, at dine smerter bliver reduceret eller helt forsvinder.

En balancepude kan bruges af og gøre gavn for både voksne og børn. Det er dog ikke alle modeller, der er lige egnede til at blive brugt til børn, da balancepuderne fås i flere størrelser. Både børn og voksne kan naturligvis få det samme udbytte af at bruge en sådan pude.

Sådan finder du den rette balancepude

Det er ikke nemt at finde den rette balancepude. Der er nemlig rigtig mange at vælge mellem. Af denne grund er det ikke alle, der ved, hvordan de skal bære dig ad med at vælge. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på her på siden.

Hvis du står overfor at skulle finde frem til en ny balancepude, er det nemlig især de punkter, du præsenteres for herunder, der skal være i fokus. Sørger du for at finde ud af, hvad du stiller af krav til disse, bliver det markant lettere at finde den rette balancepude.

Størrelse

Et af de aspekter, der skal være i fokus, hvis du skal købe en balancepude, er størrelsen. Disse puder kan nemlig fås i en lang række størrelser, og ikke alle passer til dig. Derfor skal du forsøge at vurdere, hvad den rette størrelse er for netop dit vedkommende.

I denne forbindelse er der flere ting, du skal have fokus på. Det vigtigste er dog, at du skal sørge for at finde en størrelse, der både medfører, at du kan bruge den, men at det også er udfordrende. Er det ikke det, så er det nemlig ikke meget, du får ud af træningen.

Hvis du skal købe en balancepude, er det vigtigt, at du tager dig god tid at vælge den rette størrelse. Her er det dog ikke blot diameteren, der skal være i fokus. Det er i lige så høj grad højden, der har betydning for dit valg af balancepude.

Håndtag

Når du skal finde en balancepude, der egner sig til dig, er det vigtigt, at du overvejer, om du skal have en variant med håndtag. Det er ikke alle, der har brug for det, men hvis det er din første balancepude, kan det være en fordel at vælge en model, der er udstyret med håndtag.

Håndtagene er nemlig med til at gøre det lettere for dig at gøre brug af din pude. Hvis du ved, at du godt kan holde balancen, uden at gøre brug af håndtag, er der dog ikke nogen grund til at have dem. Det vil nemlig blot gøre det for let at bruge din balancepude.

Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at være ærlig overfor dig selv. Hvis du ved, at du ikke har brug for dem, bør du undgå at købe en model, der har dem. Det vil nemlig føre til, at det er alt for nemt at udføre din træning, og dermed giver den intet udbytte.

Materiale

Når det kommer til materialer, er der også en del at tage stilling til. I de fleste tilfælde vil der være tale om en model, der er lavet i plast, som du kan fylde med luft. Det er den mest udbredte løsning, og er derfor også den, der vælges af de fleste forbrugere.

Det er dog ikke det eneste valg, man har, da det også er muligt at købe en balancepude med skum. Det kan vise sig at være et godt køb i op til flere sammenhænge, men er dog især en god løsning, hvis du har skal genoptræne fod, knæ eller aflaste og styrke lænd og ryg.

Derudover er det også et glimrende alternativ til et vippebræt eller lignende redskab. Det er endda muligt at gøre brug af en sådan balancepude, mens du er på arbejde, såfremt du har et skrivebord, der kan hæves, så du har mulighed for at stå oprejst.

I forhold til materialerne, er det dog også vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der kan bryste sig af god kvalitet. Der er nemlig ikke nogen grund til at betale penge for en balancepude, som ender med at blive slidt eller gå i stykker efter ganske kort tid.

5/5 - (1 vote)

Værkstedspresse. Se eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide