Bacho topnøglesæt tilbud pris
HåndværktøjVærktøj

Bahco topnøglesæt. Se alle de mange modeller

0

I weekenden var jeg ved at fikse et gammel cykelhjul i håbet om at give det nyt liv. Jeg brugte mit trofaste topnøglesæt fra Bahco, som jeg efterhånden har haft i mange år, hvilket fik mig til at tænke på, om jeg havde skrevet om det tidligere. Derfor kan du her få gode råd til at finde det rigtige topnøglesæt.

Hvad er et Bahco topnøglesæt?

Et Bahco topnøglesæt er nærmest en nødvendig i værktøjskassen, og jeg har gennem årene fået rigtig meget glæde af mit.

Et sådan sæt er typisk dannet af et håndtag eller skrueredskab af en art, samt flere forskellige topnøgler i forskellige størrelser. Det betyder, at du får en kasse værktøj, der kan bruges i mange sammenhænge, hvilket altid er behjælpeligt, uanset om din værktøjskasse er stor eller lille.

Ofte er håndtaget ergodynamisk, hvilket måske ikke siger dig så meget, hvis du ikke har prøvet sådan et før. Det er dog en god idé at kende til. Et ergodynamisk håndtag betyder nemlig, at du kan skrue meget hurtigere, uden at bruge lige så mange kræfter i håndleddet. Det sker simpelthen ved, at når du drejer håndtaget på skrueredskabet, kan du bagefter ”dreje det tilbage” uden at skrueredskabet skruer på møtrikken. Du kan derfor skrue håndtaget frem og tilbage, uden at det skruer, når du trækker det tilbage.

Hvad bruger man et Bahco topnøglesæt til?

Som sagt er et Bahco topnøglesæt en nødvendighed i et hvert værksted – ikke mindst i mit. Når jeg går rundt og leger herude, er det vigtigt at have værktøj, der kan bruges til flere formål, uden at tage for meget plads. I begge kategorier får mit topnøglesæt topkarakter.

Mere specifikt kan du bruge et Bahco topnøglesæt til diverse møtrikker. Uanset hvilken størrelse får du ofte et sæt, der indeholder den topnøgle, som du skal bruge. Der er selvfølgelig forskel, men det skriver jeg lidt mere om senere i bloggen. Mit sæt kommer i brug uanset om jeg fikser naboens græsslåmaskine eller skifter til vinterdæk på bilen. Derfor er det selvfølgelig også perfekt til en eftermiddag, hvor cyklen skal have en overhaling. De forskellige topnøgler kan nemlig bruges til alt fra hjulet til styret.

Et Bahco topnøglesæt har selvfølgelig mange brugsmuligheder, hvilket er selve styrken i netop dette stykke værktøj. Det er faktisk lige essentielt til dig, der lige er flyttet hjemmefra, som til dig, der allerede har en anseelig samling af værktøj. Et topnøglesæt kan i hver fald spare dig for meget besvær.

Fordele ved at bruge et Bahco topnøglesæt frem for svensknøgle

Du har selvfølgelig mødt møtrikker og bolte før, når du har rodet ude i garagen. Præcis derfor ved du sikkert også, hvor besværligt det kan være at løsne dem med en almindelig svensknøgle eller ringgaffelnøgle. Nøglerne kan ganske vidst indstilles, men det kan være tidskrævende at bruge dem. Der er faktisk også en risiko for at ødelægge bolten.

Med et Bahco topnøglesæt er det anderledes. Håndtaget kaldes også en ”skralde”, fordi den siger en lyd som et gammeldags skralde-legetøj, når du trækker håndtaget tilbage. Det har en række af fordele, blandt andet:

  • Mindre tidskrævende
  • Skåner håndleddet
  • Gør det sjovere

Når det gælder værktøjet, er skralden ikke bare for sjov. Men den gør det sjovere at arbejde, fordi det både bliver mindre besværligt og mindre tidskrævende. Du kan nemlig bare dreje frem og tilbage på skralden, hvor du med en almindelig svensknøgle hele tiden skal dreje, slippe og dreje igen. Med et Bahco topnøglesæt sparer du alt det besvær.

Der er selvfølgelig også den pointe, at topnøglen kan bruges steder, hvor du simpelthen ikke kan bruge en svensknøgle. Du kan nemlig få en lang snude til topnøglen, der især gør det let at komme til boltene, der eksempelvis holder dækkene på bilen på sin plads. Derfor er det helt klare råd herfra, at du sparer købet af svensk- og ringgaffelnøglen og går direkte efter guldet.

Forskellige typer af topnøglesæt

Men er det så bare lige meget, hvilket Bahco topnøglesæt du køber? Ikke helt. Jeg blev lidt interesseret, efter at have brugt mit eget sæt i weekenden, om jeg egentlig kunne finde et sæt, der passede mig endnu bedre end mit eget. Derfor røg jeg lidt ned i internettets mørke hul og fandt flere forskellige gode bud. Derfor har jeg selvfølgelig samlet de bedste råd til jer, der er på vej ud for at finde jeres nye topnøglesæt:

  1. Find ud af, hvor stort det skal være
  2. Lad være med at nøjes
  3. Hvor mange skralder skal du bruge?

For det første er det vigtigt, at du finder ud af, hvor stort dit nye Bahco topnøglesæt skal være. Da jeg i sin tid købte mit gik jeg efter et stort sæt, fordi jeg vidste, at jeg ville komme til at bruge det. Det er langt hen ad vejen også mit råd til dig; Køb et stort sæt. Der findes rigtig mange bolte og møtrikker derude, og det vil være træls, hvis du manglede netop det hoved.

For det andet er det vigtigt, at du ikke nøjes. Den lægger sig måske op ad den første, men det er klart, at hvis du skal have nyt værktøj, er det ikke på dette topnøglesæt du skal bare. Præcis fordi sættet har så mange formål, er det dumt at spare her. Du kommer til at spare mange penge ved at købe et sæt, der kan erstatte alt det andet værktøj.

Til sidst skal du gøre dig selv klar over, hvor mange skralder, du skal bruge. Du kan få Bahco topnøglesæt med mange skralder, og mange af dem er ofte i forskellige størrelser. Mit eget sæt er sådan et sæt, hvilket betyder at jeg altid har både skralde og topnøgle til det, jeg skal bruge dem til – uanset om det er til cyklen, bilen eller noget helt tredje.

Et topnøglesæt fra Bahco kan spare dig for meget værktøj. De findes fra meget lille til meget stor, så det er bare med at finde et sæt, der passer til dig.

Giv denne post en karakter

Værktøjsbælte. Så har du altid værktøjet lige ved hænderne

Næste artikel

Du kan måske også lide