Værktøj

Båndpudser. Se de mest solgte modeller her

0

En båndpudser er et særligt effektivt stykke værktøj, hvis du skal slibe bordplader, planker og meget andet. Jeg har selv haft stor glæde af min båndpudser, som jeg blandt andet har brugt til at slibe mit plankebord i stuen. Jeg er derfor stor fortaler for værktøjet, som kan være en stor hjælp, når det kommer til større slibeopgaver. I denne artikel kan du derfor læse lidt om en båndpudser, og hvorfor du bør investere i en.

Hvad er en båndpudser?

En båndpudser er en meget kraftfuld sliber, som er designet til at slibe træ så hurtigt som muligt. Selve maskinen består af et par tromler, som hjælper til at køre sandpapiret, der er påsat dem, rundt.

Sommetider bliver en båndpudser brugt, som et håndholdt værktøj, du selv kan køre henover træet. Andre gange bliver den brugt som en bænksliber, fordi den er påsat en filebænk eller et værkstedsbord. Der er derfor forskellige udgaver og typer at vælge i mellem, når det kommer til båndpudsere.

De fleste båndpudsere har også den egenskab, at de kan holde savsmuldet fra at flyve ud over det hele, når du bruger værktøjet. Der er nemlig ofte en indbygget savsmuldsopsamler, som fanger savsmuldet, før det når at flyve rundt over alt.

Ud over at være et effektivt værktøj til at slibe træ, så kan du faktisk også bruge en båndpudser til at slibe metal. Du kan også få forskellige modeller, hvoraf nogle kan indstilles i styrke, så de passer til netop dit formål. Det er også helt fint, at en båndpudser har mange kræfter, men du skal være opmærksom på maskinen, så den ikke gnaver sig ned i materialet.

Hvad bruger man en båndpudser til?

En båndpudser kan bruges til mange forskellige formål, hvis du skal slibe enten træ eller metal. Værktøjet er særligt egnet til større træopgaver, hvor du for eksempel skal slibe træplader eller et træbord. Her kan en trekantsliber eller multisliber hurtig blive for lille. Det er en maskine, som kan bruges til rigtig mange opgaver og kan gøre processen både hurtigere og lettere at gennemføre.

Båndpudseren er primært lavet til store og flade overflader, og det er derfor en stor fordel, når det kommer til skabe og borde af træ eller metal, hvis du vil have en hurtigt og effektivt resultat. Du skal naturligvis huske at bruge det rette sandpapir til den givne opgave.

Når det kommer til at vælge sandpapir, skal du huske, at des højere nummeret er des finere er papiret. Det vil sige, at hvis du skal bruge din båndpudser til at fjerne for eksempel et lag af maling eller nogle pletter, så bør du bruge noget sandpapir i den kraftige ende med et lavere nummer som 60. Hvis du derimod skal finpudse et bord, som skal færdiggøres, er det bedre med fint eller medium fint sandpapir med et nummer mellem 100 og 200.

Selvom båndpudsere er et oplagt valg til større opgaver, så kan de også sagtens bruges til mindre opgaver. Hvis du for eksempel har en trædør, som ikke kan lukkes, kan du bruge båndpudseren til at slibe siden ned, så det passer. Du skal blot tage døren ned, når du bruger værktøjet. Bliver projektet dog meget mindre og delikat, som ved en meget lille genstand, så er det bedst blot at bruge en almindelig lille sliber eller et stykke sandpapir.

Vigtige egenskaber når du vælger en båndpudser

Når du skal ud og købe en ny båndpudser, er der nogle detaljer, du bør være opmærksom på. Værktøjet skal helst have de helt rigtige egenskaber, hvis du vil få mest muligt ud af det. Jeg vil derfor liste nogle detaljer op, som du bør se efter, når du vælger en båndpudser.

  • Håndgrebet:

Det er vigtigt, at din båndpudser har et godt greb, hvis du skal kunne styre den præcist og sikkert henover materialet. Grebene skal helst være skridsikre og balancevenlige. Det er også vigtigt, at båndpudseren ikke føles alt for tung, da den kan være hård at bære på, hvis du skal bruge den i lang tid ad gangen. Et godt greb er især vigtigt, hvis du skal slibe steder på et objekt, som er besværlige at komme ind til.

  • Betjeningen:

Når du bruger din båndpudser, skal den helst være simpel at starte og stoppe igen. Det skal derfor være let at komme til både en start-stop knap og hastighedsreguleringen, mens du bruger den. Det er også en fordel, hvis start-stop knappen kan låses, så du ikke skal holde den inde selv.

3.5/5 - (2 votes)

DeWalt bajonetsav. Billigste tilbud fra flere webshops

Tidligere artikel

Grouw robotplæneklipper. Find bedste tilbud i vores guide

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Værktøj