Altanbord
BoligHave og terrasse

Altanborde – nyd livet på altanen

0

Vil du gerne kunne nyde en kop kaffe eller spise aftensmad på altanen? I så fald har du brug for et altanbord. Dem kan du finde mange af på det danske marked, hvilket betyder, at det ikke er alle, der har let ved at vælge et bord, der falder i deres smag.

Du bør dog se det som en fordel, at der er mange borde at vælge mellem. Det store udvalg sikrer nemlig, at du vil kunne finde et altanbord, der er som skabt til dig. Er du i tvivl om, hvad du har af muligheder, er du landet det rette sted. Dette kan du nemlig både se og læse mere om herunder.

GRATIS FRAGT
LAFORMA Amarillis klapbord til haven - natur akacietræ (40x42)
Hvis du har en altan, er dette Amarillis klapbord fra Laforma måske noget for dig. Det er lavet i bæredygtigt akacietræ med en teak-effekt olie finish, og det fylder ikke ret meget, da det kan foldes sammen.  Hæng bordet på en væg på altanen eller på
Pris fra 579,00
GRATIS FRAGT
VENTURE DESIGN Lina havebord - pink stål (40x40)
Stilfuldt og elegant Lina havebord fra Venture Design til haven. Bordet er lavet i pink stål med fine detaljer i bordpladen, og det kan anvendes sammen med mange forskellige slags havestole.   Brug bordet sammen med nogle havestole og nyd sommeren på
Pris fra 669,00
GRATIS FRAGT
VENTURE DESIGN Bacong udendørs cafébord, rund - sort stål (Ø60)
Bacong er et stilfuldt cafébord fra Venture Design i en tidløs beige farve og pænt design. Bordet er lavet af sort stål og er lige så praktisk, som det er holdbart. Den lette vægt gør bordet nemt at flytte og passer lige så godt ud i haven som på den lill
Pris fra 779,00
GRATIS FRAGT
LAFORMA Sadirar havebord, foldbar - natur akacietræ (70x70)
Sadirar havebordet fra Laforma er perfekt til at nyde mindre udendørs rum som din balkon. Dette bord lavet af massivt bæredygtigt akacietræ er modstandsdygtigt over for sol. Bordet kan foldes sammen, så det fylder mindre, når det opbevares. I det fri er h
Pris fra 989,00
GRATIS FRAGT
HOUSE NORDIC Oviedo havebord, rund - natur teaktræ (Ø70)
Her præsenterer vi det skønneste Oviedo havebord fra House Nordic, du kan tænke dig. Bordet er lavet i naturfarvet teaktræ, og det er ikke så stort, så det kan placeres i forskellige små rum i haven. Her får du et havebord, som du kan bruge sammen med
Pris fra 1.179,00
GRATIS FRAGT
LAFORMA Jenell havebord - hvid terrazzo (Ø35)
Dette elegante Jenell havebord er fra Laforma. Det er lavet i hvid terrazzo, som er et stærkt vejrbestandigt naturmateriale. Det er modstandsdygtigt over for vand, UV-stråler og ekstreme temperaturer, og det er langt mindre tilbøjeligt til at varme op e
Pris fra 1.199,00
GRATIS FRAGT
BLOOMINGVILLE Sole havebord, foldbar - natur bambus (90x90)
Dette Sole havebord fra Bloomingville er lavet i naturfarvet bambus. Et havebord, som vil skabe hygge på terrassen sammen med nogle behagelig havestole. Det er sådan med bambus, at hvis det udsættes for fugt, vil det absorbere støv og snavs, hvilket b
Pris fra 1.269,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1374
LAFORMA Sirley havebord, kvadratisk - sort polywood og sort aluminium (70x70)
Dette Sirley havebord fra Laforma passer perfekt til nogle havestole, når du skal hygge med familie og venner til en lækker sommerfrokost. Bordpladen er lavet i sort polywood og bordbenene i sort aluminium. Bordet er velegnet til udendørs brug med en bord
Pris fra 1.375,00
GRATIS FRAGT
KARE DESIGN rektangulær Happy Day havebord - aluminium og WPC (35x32)
Dette dejlige Happy Day havebord kommer fra Kare Design. Det er lavet af WPC og pulverlakeret aluminium i et fint design. Et anderledes og specielt havebord til både terrassen og haven.
Pris fra 1.499,00
GRATIS FRAGT
LAFORMA rund Jenell havebord - hvid terrazzo cement (Ø52)
Elegant Jenell havebord fra Laforma. Det er lavet i hvid terrazzo cement i et moderne design.Terrazzo er et stærkt vejrbestandigt naturmateriale. Det er modstandsdygtig over for vand, UV-stråler og ekstreme temperaturer. Derudover er det langt mindre til
Pris fra 1.519,00
GRATIS FRAGT
VENTURE DESIGN Colorado havebord - sort aintwood og aluminium (70x70)
Nyd sommeren ved dette elegante Colorado havebord fra Venture Design. Der kan både spises grillmad og drikkes kaffe, når I sidder og hygger jer omkring bordet  Dette havebord er designet med en bordplade i sort aintwood og med dekorative ben i sort alu
Pris fra 1.569,00
GRATIS FRAGT
LAFORMA Tella havebord - sort terrazzo og stål (Ø75)
Et skønt Tella havebord fra Laforma. Bordpladen er lavet i sort vejrbestandig terrazzo og de skulpturelle ben er i galvaniseret stål. Terrazzo er et stærkt vejrbestandigt naturmateriale. Det er modstandsdygtig over for vand, UV-stråler og ekstreme tempera
Pris fra 1.579,00

Hvad er et altanbord?

Et altanbord er et bord, der er lavet til brug på en altan. Det er et vidt begreb, der dækker over mange typer af borde. Der findes nemlig en lang række borde, der egner sig til brug på altaner. Det er dog kun en fordel, da det medfører, at alle kan finde en løsning, de mener, der er ideel for dem.

Har du hidtil troet, at et altanbord er én specifik form for bord, har du taget fejl. Der er nemlig et hav af borde, der egner sig til at blive brugt på en altan.  Dog er det ikke dem alle, der kan bruges på en hvilken som helst altan, da altanerne adskiller sig fra hinanden på mange punkter.

Har du planer om at købe et nyt bord til din altan, skal det derfor ske med stor omhu. Du skal nemlig sikre, at du finder det helt rette bord for dit vedkommende. Det store spørgsmål er dog, hvordan man bærer sig ad med dette? Til en start skal du skabe et overblik over mulighederne.

Der findes mange typer af altanborde

Som angivet før, så findes der mange typer af altanborde. Derfor skal du finde ud af, hvilken type bord, der egner sig bedst til dit formål. Er du i tvivl om dette, bør du læse med herunder, hvor du bliver præsenteret for en række af de typer af altanborde, du kan vælge mellem.

Klapbord til altanen

Hvis du vil være sikker på, at du kan bruge din altan til forskellige ting, skal dit bord ikke optage for meget plads. Vil du gerne undgå dette, kan det være en god idé at vælge et klapbord. Med et sådant bord, er det nemlig nemt at pakke det væk, når du har brug for pladsen til andre ting.

Det kan eksempelvis være, at du ønsker at bruge pladsen på altanen til at tørre tøj, stille en liggestol frem eller noget tredje. Det kan du dog ikke få plads til, hvis du har købt et bord, der fylder hele altanen. Det skal du derfor have med i dine overvejelser.

Et klapbord kan især vise sig at være en fordel til den lille altan. Det vil nemlig sikre, at du ikke behøver at gå på kompromis med pladsen i samme omfang. Det bruges dog også på større altaner, hvis man ønsker at undgå, at altanbordet bruger for meget plads på altanen.

Altanbord til ophæng

Dette er også en meget populær løsning, som især bliver brugt på små altaner. Dette bord er nemlig lavet til, at det kan hænges på rækværket på din altan. Det vil sige, at det ikke er udstyret med bordben, der optager unødig gulvplads på din altan.

Der findes en stor del af disse borde, der er lavet således, at de kan klappes sammen, når de ikke er i brug. Når du ikke sidder ved dit bord, kan du derfor klappe det sammen op mod rækværket. Derfor er der bestemt tale om en meget pladsbesparende løsning.

Hvis det ikke har betydning for dig, om du finder en pladsbesparende løsning eller ej, behøver du selvfølgelig ikke at gå efter et bord, der kan klappes sammen. Et ophængt bord er dog stadig fordelagtigt, da det ikke har bordben, hvilket der er mange, der godt kan lide.

Cafébord

En stor del af dem, der går på jagt efter et bord, de kan have på altanen, vælger et cafébord. Her er der tale om et mindre bord, der kan stå fremme hele tiden. Det er relativt småt, hvorfor det ikke optager specielt meget plads på din altan.

Den lille størrelse har dog også den ulempe, at det kan være svært at finde plads til et større aftensmåltid på bordet. Er det vigtigt for dig, at du og dine gæster kan spise aftensmad på altanen, er det som regel værd at ofre pladsen til fordel for et større bord.

Bruger man primært sin altan, når man vil have en kop kaffe eller læse en bog i solen, vil et cafébord være tilstrækkeligt for de fleste. Denne type bord findes desuden i et hav af varianter, hvorfor du naturligvis også kan finde et cafébord til altan, der falder i netop din smag.

Altanbord med varme

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er altid, at vi har en lang sommersæson i Danmark. Ser du gerne, at du kan gøre denne sæson en smule længere, kræver det varme. Det kan du dog købe dig til i form af et altanbord med varme, som bliver mere og mere populære.

Et sådant bord er udstyret med en varmeenhed, der gør, at man kan holde varmen, når man sidder på altanen, selvom solen er gået ned. De er konstrueret på forskellige måder, men som regel er bordet udstyret med et stort ben i midten, hvor varmeenheden er integreret.

Varmeenheden er naturligvis udstyret med en beskyttelsesrist, hvorfor der ikke er nogen fare for, at man brænder sig. Ser du gerne, at du finder et bord, der gør, at du for alvor kan udnytte det potentiale, din altan har, er dette værd at overveje.

Selvfølgelig er det ikke helt gratis at have kørende, da der som regel skal bruges strøm til at drive varmeenheden. Bruger du det kun i ny og næ, er det dog næppe noget, du kommer til at bemærke, når du modtager din strømregning.

Hvordan vælger man det rette altanbord?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe et nyt altanbord? I så fald skal du naturligvis sikre, at du får købt det helt rette. Det er dog ikke helt så let, som det lyder til at være, hvorfor du skal vælge med omhu.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det. Derimod bør du overveje dine krav til de nedenstående parametre, da dette vil medføre, at du får lettere ved at træffe den rette beslutning.

1. Type

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type altanbord, der er det rette for dig. Du kan med fordel vælge ud fra, hvad du har læst herover. Det giver dig nemlig et godt indblik i, hvad de forskellige typer af altanborde har at byde på.

Når du skal vælge blandt dem, er det vigtigt, at du vælger med omhu. Du skal nemlig sikre, at du får valgt den type bord, der egner sig bedst til dine behov og din altan. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot træffer et forhastet valg.

2. Størrelse

Bordets størrelse er noget, du også er nødt til at tage højde for. Her skal du igen overveje, hvad du skal bruge det til, og hvor meget plads, du har på din altan. Begge dele har nemlig stor indflydelse på, hvor stort et altanbord, du skal have fat i.

Heldigvis kan du finde altanborde i et hav af størrelser. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde et bord i en passende størrelse. Da det gør sig gældende, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at gå på kompromis med dine kriterier i denne sammenhæng.

3. Udseendet

Det er bestemt ikke kun i forhold til størrelsen, at bordene adskiller sig fra hinanden. Også i forhold til udseendet er der stor forskel på dem. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at overveje nøje, hvad du har af ønsker, når det kommer til udseendet.

Det anbefales desuden, at du sørger for at overveje, om der er andre møbler på altanen, det skal passe til. Som regel er det en god idé, at det gør det, da det vil skabe en rød tråd i møblerne. Det er dog ikke et krav, hvorfor det i sidste ende er op til dig.

4. Materiale

Altanborde bliver lavet i et hav af materialer. Derfor er det også en faktor, der skal inddrages i dine overvejelser. Når du skal vælge materiale, bør du ikke blot tænke på, hvordan du ser ud, men også, hvorvidt det er modstandsdygtigt overfor dansk vind og vejr.

Heldigvis finder du mange altanborde på det danske marked, der er lavet i materialer, der kan modstå dansk vind og vejr. Du skal derfor ikke være bekymret for, at hvert andet altanbord ikke kan holde til at stå udenfor på din altan.

5. Pris

Når du skal købe et bord til altanen, er du også nødt til at have fokus på prisen. I denne forbindelse er det vigtigt at huske på, at der som regel er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor kan det sjældent betale sig at vælge et af de helt billige altanborde.

På den anden side betyder dette dog ikke, at du skal vælge det dyreste bord, du kan finde. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at finde et altanbord i fornuftig kvalitet, der ikke koster en formue. Det kræver dog, at du tager dig tid til at vælge, og at du ikke blot vælger et vilkårligt bord.

Husk også at købe en Altanparasol

Giv denne post en karakter

Yogamåtter for begyndere: Sådan vælger du den rigtige

Tidligere artikel

Festool skruemaskine – Her finder du de bedste priser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig