bedste akku plæneklipper
BoligHavemaskiner

Akku plæneklipper

0

Du har mange muligheder, hvis du leder efter en ny plæneklipper. Derfor er det ofte vanskeligt at vælge den rette model for dit vedkommende. Dette skyldes, at de mange modeller adskiller sig på mange punkter – og af denne årsag er det essentielt, at du vælger med udgangspunkt i dine egne behov og kriterier.

Mange danske haveejere ønsker at investere i en akku plæneklipper, hvilket er forståeligt, da der er mange fordele ved at vælge en sådan plæneklipper. Er det også en sådan plæneklipper, du leder efter, er du kommet til det rette sted. Herunder præsenteres du nemlig for en lang række akku plæneklippere.

Hvorfor du bør købe en akku plæneklipper

Der er adskillelige fordele forbundet med at vælge en akku plæneklipper. Derfor er det naturligvis ikke uden grund, at det er blevet et yderst populært valg blandt danske haveejere. Hvorvidt det er det rette valg for dig, afhænger af, om de nedenstående fordele er parametre, der er vigtige for dig.

Det er nemlig ikke alle, der prioriterer de fordele, der er nævnt herunder, lige højt. Derfor er det vitalt, at du vælger din plæneklipper med afsæt i dine egne behov og kriterier. Det er eksempelvis ikke alle, der kan få deres behov dækket af en batteridreven plæneklipper, fordi deres plæne er for stor.

Er du ikke bekendt med fordelene, der er forbundet med at benytte en batteridrevet plæneklipper, bliver du præsenteret for dem herunder. Herefter kan du vurdere, hvor højt du prioriterer dem.

1. Ledningsfri

På det danske marked finder du også en lang række ledningsfri plæneklippere. Derfor er der flere muligheder for at anskaffe sig en strømdrevet plæneklipper. Fordelen ved en batteridrevet model er, at du ikke skal slæbe en ledning efter maskinen, hvilket typisk medfører en række komplikationer.

Skal du hele tiden tage vare for en ledning, når du klipper græs, vil det til sidst være til stor irritation for dig. Desuden er der også en risiko for, at du kommer til at køre over den med din plæneklipper. Sker det, er det slut med at klippe græs, indtil du har fået skiftet ledningen.

2. Lavt støjniveau

Hvis du har prøvet at slå græs med en benzinplæneklipper, er du næppe i tvivl om, at det støjer. Det er ikke just flatterende at rende rundt med en støjende plæneklipper lørdag formiddag – hverken for dig eller dine naboer. Dette er dog let at undgå, da du blot kan vælge at købe en akku plæneklipper.

Derfor er det også en markant fordel ved at vælge en akku plæneklipper. Det er ikke alle, der vægter det lige højt, men de færreste finder dog unødig støj specielt spændende. Derfor er dette også en af de fordele, som de fleste værdsætter. Vær dog opmærksom på, at der er forskel på de enkelte modeller støjniveau.

3. Bevægelsesfrihed i top

I og med, at du ikke er begrænset af en ledning, oplever du heller ikke, at din bevægelsesfrihed minimeres. Har du en have, der er forholdsvis besværligt indrettet, fordi den har små stier mv., er det vigtigt at have en plæneklipper, der højner din bevægelsesfrihed, hvilket en manglende ledning gør.

På lige fod med de øvrige fordele, der er beskrevet herover, er der naturligvis forskel på, hvor højt hver enkelt person prioriterer dem. Har du en simpel græsplæne, uden stier, mærkelige vinkler mv., er det sandsynligvis ikke specielt nødvendigt for dig at have en plæneklipper, der giver en høj bevægelsesfrihed.

Størrelsen på din græsplæne bør definere dit valg af plæneklipper

Det er ikke nemt at vælge den rette plæneklipper. Af denne grund er det vigtigt at vælge med største omhu, hvis du ønsker at undgå at stå tilbage med en maskine, der reelt set ikke kan dække dine behov. Omvendt er det dog lige så vigtigt at sikre, at du ikke køber en model, der overskrider dine behov markant.

Når du skal udvælge din plæneklipper, er der mange faktorer, der er vigtige. Det er dog i høj grad størrelsen på din plæne, der bør være afgørende for dit valg af plæneklipper. Det skyldes, at de fleste modeller har en vis kapacitet, før deres batteri er blevet afladt, og den derfor ikke kan køre længere.

Har du en stor have på 800 m2, nytter det ikke noget at investere i en græsslåmaskine, hvis kapacitet er blot 400 m2. I et sådant tilfælde vil du nemlig skulle oplade batteriet en ekstra gang, før du kan blive færdig med græsslåningen. Det er ikke blot irriterende, men koster dig også en masse af din dyrebare fritid.

Sørg derfor for at finde en plæneklipper, der har den rette kapacitet, set i forhold til din græsplæne. Ofte er dette angivet i beskrivelsen af plæneklipperen, hvorfor det ikke bør være synderligt vanskeligt at finde denne information. Derfor er der heller ikke nogen undskyldning for at undlade at lede efter det.

Overvej en model med bioklip

Er du træt af, at du både skal klippe græs, og dernæst samle det op? I så fald skal du blot købe en plæneklipper med bioklip. Gør du det, så er du garanteret, at der ikke længere er behov for græsindsamlingen. I stedet kan du nøjes med at slå græsset, hvorefter du kan nyde det flotte resultat.

Derved sparer du dig selv for både tid og besvær ved at vælge en akku plæneklipper med bioklip. Faktisk er der adskillelige fordele forbundet med dette valg, hvilket blandt andet dækker over:

  • Du kan slå græs på kortere tid
  • Du får en grønnere plæne
  • Du slipper for at samle græsset op

Pludselig er de hidtidige to arbejdsprocesser minimeret til en enkelt. Med en plæneklipper med bioklip er det nemlig helt slut med græsindsamling. I stedet kan du blot nøjes med at slå din græsplæne.

Det specielle ved en sådan maskine er, at den snitter græsstående meget fint, så de smides tilbage i bunden af græsplænen. Her gøder de og gør plænen grønnere. Derfor sparer du ikke blot tid, da der ikke er noget behov for at indsamle græsset, men du får tilmed også et pænere resultat, når du er færdig.

Giv denne post en karakter

Løvblæser. Bedste køb

Tidligere artikel

Momentnøgle – guide med priser og gode tilbud

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig