aftrækker tilbud pris
HåndværktøjVærktøj

Aftrækker. Find den rigtige model til din opgave

0

En aftrækker er et godt og funktion værktøj, der er velegnet til flere opgavetyper. Hvis du har en hjulblot, en dyse eller noget tredje, der skal løsnes, er en aftrækker det rette værktøj til opgaven. Der findes adskillelige varianter af aftrækkere, der hver især egner sig til egne særskilte formål.

Hvis du leder efter en aftrækker, er du kommet til det rette sted. Her på siden præsenteres du for et udvalg af aftrækkere, der er bestående af prominente modeller. Derfor er du selvfølgelig garanteret, at du kan finde en aftrækker, der er ideel i forhold til dine behov.

Hvordan bruges en aftrækker? Og hvad bruges den til?

Et aftrækkerværktøj bruges som regel til at løsne forskellige elementer på en bil. Står du over for en opgave, der involverer en aftrækker, er det typisk en relativt krævende og speciel opgave. Derfor er det ikke noget, alle ville give sig i kast med.

En gængs opgave kan være en bolt, der virkelig har sat sig fast. Det kan også være et hjul, der skal af, hvor du møder lidt ekstra modstand. Hvis du overvejer en sådan opgave, bør du helst have erfaring med denne type opgave. Har du ikke det, kan du risikere, at du ødelæggere mere, end du gavner.

Det er vanskeligt at angive et konkret formål for en aftrækker (også kaldet en udtrækker). Det er nemlig et stykke værktøj, der kan bruges til mange opgavetyper. Som navnet antyder, bruges den dog til enten at trække noget af eller ud.

Hvilken aftrækker skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem flere forskellige aftrækkere. De forskellige typer aftrækkere egner sig til flere forskellige situationer og formål. Som regel kan du få brug for en aftrækker, hvis du vil skifte dæk på din bil. Du kan dog også bruge en aftrækker, hvis du står med en dyse, der ikke vil løsnes, hvilket kan være frustrerende.

En sådan dyse kan eksempelvis være beskadiget eller på anden vis sidde i spænd, hvorfor det kan være svært at dreje den løs. I et sådant tilfælde bliver opgaven betydeligt nemmere, hvis du har det rette værktøj. I dette tilfælde er det rette værktøj en aftrækker.

Du kan finde aftrækkere, der er udviklet til bl.a. vinduesviskerarme, beskadigede bolte, møtrikker, kugleleder, skruer, styrekugler, koblinger og mere. I og med, at der findes mange situationer, hvor du kan få brug for en aftrækker eller udtrækker, er der selvfølgelig forskel på de forskellige varianter.

Viskerarmsaftrækkere

Som navnet antyder, er dette en ideel løsning, hvis du har brug for at løsne vinduesviskere på biler. Det er en type værktøj, der gør det betydeligt lettere at demontere vinduesviskerarme. Den er dog særligt egnet, hvis du ønsker at demontere en beskadiget viskerarm eller den aksel, den sidder fast på.

Møtrikaftrækkere

I dette tilfælde er der tale om en aftrækker, der er udviklet til at kunne løsne beskadigede møtrikker. Hvis du har en eller flere møtrikker, der er modstridende, er det vigtigt at bruge det rette værktøj til at fjerne dem. I et sådant tilfælde er du heldig, at du blot kan bruge en møtrikaftrækker.

Aftrækkere til forskellige typer bolte

Der findes en del aftrækningsværktøj, der kan bruges til at fjerne flere typer af dyser, bolte og mere. Hvis du bruger et sådant stykke værktøj, er det vitalt, at du vælger værktøj i rette størrelse og med rette kraft. Der må ikke være en lille afvigelse i forhold til hverken det ene eller andet.

Grunden til, at et sådant stykke værktøj benyttes i første omgang er, at visse skruer o.l. på en bil er monteret på en sådan vis, at det kræver stor kraft at løsne og fjerne dem. Derfor er det ikke en garanti, at det kan lade sig gøre at løse alle disse opgaver – selv med godt værktøj.

Der findes opgaver, der ganske enkelt kræver grej, der kun er at finde hos en mekaniker. Derfor er der flere typer opgaver, der godt kan betale sig at få udført hos en mekaniker. Ikke blot som følge af kompleksiteten af opgaven, men ligeledes på baggrund af, at du kan risikere at ødelægge mere, end at gavne.

Skrueudtrækkere

Du kan også finde flere forskellige skrueudtrækkere, der kan anvendes til at fjerne forskellige dimensioner af skruer. I nogle tilfælde kan de også bruges til at fjerne bolte. En af fordelene ved disse er, at det kan lade sig gøre at løsne knækkede skruer, uden at det resultere i, at du beskadiger gevindet i skruehullet.

Hvad skal du give efter, når du køber aftrækkerværktøj?

Som belyst herover, findes der mange typer aftrækkerværktøj. Det er naturligvis en nødvendighed at tage højde for dette i forbindelse med dit valg. Det er dog ikke det eneste parameter, der skal inddrages i dine overvejelser, såfremt du ønsker at garantere, at du gør et fornuftigt køb.

Står du over for at skulle investere i en form for aftrækkerværktøj, skal du selvfølgelig garantere, at du ikke spilder dine penge. Det er dog lettere sagt, end gjort, da der er mange valgmuligheder på det danske marked. Er du i tvivl om, hvad der bør være i fokus i forbindelse med dit valg, belyses de mest vitale faktorer herunder:

  • Type: Førsteprioriteten bør altid være at finde den rette type aftrækker. Det nytter ikke, at du køber en skrueudtrækker, hvis du skal fjerne vinduesviskere på din bil. I et sådant tilfælde er du naturligvis langt bedre stillet med en viskearmsaftrækker, der netop er udviklet til formålet.
  • Kvalitet: Til trods for, at aftrækkere kan findes i mange prisklasser, herunder også meget lave priser, kan det sjældent betale sig at købe en model fra bunden af prisskalaen. Når du køber værktøj, er der som regel sammenhæng mellem pris og kvalitet – og det er også tilfældet, når du køber en aftrækker.
  • Pris: Du bør – som sagt – ikke gå efter en helt billig model. Det ændrer dog ikke på, at prisen fortsat er et aspekt, der er værd at have fokus på. Der er nemlig ikke nogen grund til, at du betaler en pris, der er højere, end højst nødvendigt, når du køber din aftrækker.
Giv denne post en karakter

Sandkasse. Find den bedste model i denne Guide

Tidligere artikel

Løvblæser benzin. Stor guide til bedste køb

Næste artikel

Du kan måske også lide